سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقام عشق

نظر

اطلاعیه آیت‌الله مکارم درباره قرآن عثمان طه

دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی با صدور اطلاعیه‌ای درباره اظهارات این مرجع تقلید درباره غلط‌‌های رسم الخطی و املائی قرآن عثمان طه توضیحات بیشتری را ارائه کرد.

متن این پیام به این شرح است: چندی قبل آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در ملاقاتی که قرآن‌پژوهان با وی داشتند، اظهار داشت: قرآن عثمان طه از نظر املاء و رسم‌الخط پاره‌ای از اشتباهات را دارد که لازم است اصلاح شود در نهایت جمعی از اقشار مختلف توضیح بیشتری در این زمینه خواستند که این توضیحات به شرح زیر است:

شکی نیست که قرآن کتابی است بدون هیچگونه تحریف که از عصر پیغمبر اکرم(ص) از طریق مکتوب به وسیله جمعی از صحابه و از آن بیشتر از طریق حفظ در حافظه‌ها به طور مستمر به ما رسیده و هیچ تغییری در آن حاصل نشده است. ولی در املاء و رسم‌الخط بعضی از قرآن‌ها مانند قرآن معروف «عثمان طه» که امروز در دسترس ماست اشتباهات فراوانی واقع شده است که باید اصلاح گردد تا توده‌های مردم آیات را صحیح بخوانند. متأسفانه تاکنون علمای حجاز اقدام به اصلاح این اشتباهات رسم الخطی که گاه معنی و مفهوم آیه را تغییر می‌دهد، نکرده‌اند.

آیا موقع آن نرسیده است که هیئتی از نمایندگان علمای تمام کشورهای اسلامی دامن همت به کمر بندند و به این کار مهم اقدام نمایند، زیرا انجام این کار به صورت فردی تأثیر کافی ندارد.

نظر خوانندگان را به نمونه‌ای از این اشتباهات جلب می‌کنیم: در 10 آیه از قرآن مجید واژة «انِّما» و «انَّما» به صورت متصل نوشته شده، در حالی که باید به صورت جداگانه (اِنَّ ما و اَنَّ ما) نوشته شود؛ زیرا «ما» در آن موصوله است و حتماً باید جداگانه نوشته شود تا با «اِنَّما» که کلمه حصر است، و «اَنَّما» که آن هم گاه به معنی حصر و گاه فقط برای تأکید است، اشتباه نشود و معنی تغییر نکند. این آیات به شرح زیر است: نحل / 95، طه / 69، ذاریات / 5، مرسلات / 7، آل عمران / 178، رعد / 19، مؤمنون / 55، غافر / 43، انفال / 41 و لقمان / 27. در تمام این آیات، املای صحیح «اِنَّ ما...» و «اَنَّ ما ...» می‌باشد.

عجب اینکه در موارد دیگری به صورت صحیح و جدا از هم نوشته شده مانند دو آیه 62/ حج و 30/ لقمان. اشتباهات متعدد دیگری نیز هست که همة آنها پس از تکمیل به صورت یک جزوه مستقل در اختیار علما و دانشمندان و فضلا قرار خواهد گرفت.

بار دیگر تکرار می‌کنیم اشتباه فقط در املا و رسم الخط صورت گرفته و در آیات قرآن هیچ‌گونه تحریفی صورت نگرفته است.

منبع: شیعه نیوز


«این غیبت است»

یک شب بعد از نماز، حضرت امام(ره) نشسته بودند و من هم در خدمتشان بودم. فاطمه خانم خدمتکار منزل چای آورد و جلوی ما گذاشت. خدمتکار دیگر منزل هم در گوشة اتاق مشغول کار بود. به آقا عرض کردم: این فاطمه خانم خیلی خدمتکار خوبی است. آقا فرمودند: «غیبت نکنید». عرض کردم: آقا من که غیبت نکردم، گفتم ایشان خوب هستند. آقا فرمودند: «همین که شما می‌گویید این خوب است، چون او خدمتکار دیگر می‌شنود، به نظر می‌آید که شما می‌خواهی بگویی او خوب نیست و این غیبت است».[i]

 



[i] . خدیجه ثقفی؛ برداشتهایی از سیره امام خمینی(ره)، ج1، ص58.